русский корабльнахуй
 
Міжнародні новини  20 травня 2024 09:18 

Офіційно підтвердили загибель президента Ірану Ібрагіма Раїсі

підтримай автора: оригінал
27
790
0
Фото з відкритих джерел
Загибель президента Ірану Ібрагіма Раїсі внаслідок падіння вертольота 19 травня підтвердив віцепрезидент країни Мохсен Мансурі в соціальних мережах, пише NV з посиланням на агенцію Reuters у понеділок, 20 травня.
Уряд Ірану скликав «термінову нараду» у зв’язку із загибеллю Раїсі, міністра закордонних справ Хосейна Амір-Абдоллахяна та інших чиновників, повідомляє іранське державне інформаційне агентство IRNA. ЗМІ опублікувало фото крісла, де зазвичай сидить Раїсі на засіданні уряду — його обгорнули чорною стрічкою.
Державне телебачення повідомило, що на кадрах із місця події видно, як гелікоптер, на якому летів Раїсі, врізався в гірську вершину, хоча офіційної інформації щодо причини аварії не було.
Upon the martyrdom of the president and the minister of foreign affairs, the government cabinet convened an urgent meeting. pic.twitter.com/ujStRnkWg0
— IRNA News Agency (@IrnaEnglish) May 20, 2024
На борту вертольота також перебували губернатор іранської провінції Східний Азербайджан Малек Рахматі та аятола Мохаммед Алі Але-Хашем, представник Лідера Ісламської революції в провінції Східний Азербайджан.
Очікується, що перший віцепрезидент країни Мохаммад Мохбер візьме на себе повноваження президента до наступних виборів.
19 травня іранські ЗМІ повідомили, що вертоліт, який перевозив Раїсі, імовірно, потрапив в аварію. Пізніше ЗМІ повідомили, що деяким із супутників президента вдалося зв’язатися з центром.
За даними видання ІRNA, разом із Раїсі летіли міністр закордонних справ Ірану Хоссейн Амір Абдоллахіан, губернатор провінції Східний Азербайджан та інші офіційні особи.
Після того, як стало відомо, що Раїсі потрапив в аварію, іранський чиновник заявив телеканалу CNN, що їм вдалося зв’язатися з двома людьми, які перебували на борту президентського гелікоптера. Ті заявляли, що авіакатастрофа була «несерйозною».
Уранці 20 травня агентство Reuters із посиланням на іранського чиновника написало, що вертоліт президента Ірану Ібрагіма Раїсі повністю згорів під час аварії. Пізніше іранські ЗМІ повідомили, що внаслідок авіакатастрофи Раїсі та інші пасажири загинули.