русский корабльнахуй
 
Міжнародні новини  19 травня 2024 21:05 

Гелікоптер лідера Ірану Ебрагіма Раїсі впав у горах. Ймовірно, він загинув

підтримай автора: оригінал
27
842
0
Фото іноземних ЗМІ
На місце, де сталася аварія гелікоптера лідера Ірану Ебрагіма Раїсі, направлені пошукові бригади. В Ірані заявляють, що життя Раїсі, а також міністра закордонних справ країни перебуває "під загрозою".
Про це пише Reuters з посиланням на іранських чиновників, інформує Цензор.НЕТ.
На умовах анонімності один з іранських чиновників сказав, що життя лідера Ірану Раїсі, а також міністра закордонних справ країни Хоссейна Амірабдоллахяна перебуває "під загрозою після аварії гелікоптера", яка сталася, коли чиновники поверталися з Азербайджану.
"Ми все ще сподіваємося, але інформація, що надходить з місця катастрофи, викликає занепокоєння", - сказав чиновник.
Іранські державні ЗМІ заявили, що причиною катастрофи могла стати погана погода, яка ще й ускладнює пошуково-рятувальні роботи. Через дощ та туман пошукові роботи ведуть піші бригади рятувальників.
Reuters повідомляє, що державне телебачення Ірану припинило трансляцію звичайних програм та почало показувати молитви за президента країни Раїсі. Крім цього, іранське телебачення транслює пошукові роботи рятувальників, які вирушили працювати на місце аварії.
"Выжил ли пропавший с радаров из-за крушения его вертолёта иранский президент Раиси или нет, пока не ясно, но я в любом случае хочу напомнить вам некоторые подробности его политической биографии.
Во-первых, этот человек был одним из главных организаторов резни, которую устроил… pic.twitter.com/BFyowIad1U
— распад и неуважение (@VictorKvert2008) May 19, 2024
Що відомо про аварію?
Гелікоптер з президентом Ірану Ебрагімом Раїсі зазнав "жорсткої посадки" в неділю, 19 травня. Зазначається, що іранський лідер повертався з Азербайджану.
Про це пише агентство Reuters з посиланням на іранські інформаційні ресурси, повідомляє Цензор.НЕТ.
За даними місцевих ЗМІ, у колоні було три вертольоти. Крім Раїсі, гелікоптери перевозили міністра закордонних справ Ірану Хоссейна Амірабдоллахяна та інших чиновників.
"Гелікоптер, який перевозив президента Ірану Ебрагіма Раїсі, був змушений здійснити жорстку посадку, рятувальні групи прямують до місця інциденту", - цитує Reuters міністра внутрішніх справ Ірану.
За даними іранського державного телебачення, роботу рятувальникам ускладнюють погані погодні умови на місці інциденту. Повідомляється про сильний дощ з вітром, а також туман.
Відомо, що іранський лідер перебував в Азербайджані у неділю зранку, де разом з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим урочисто відкрив дамбу. Інцидент з гелікоптером Раїсі стався поблизу міста Джольфа, що на кордоні з Азербайджаном.