Ця закуска проста в приготуванні і з цікавим поєднанням смаків. Для цього рецепту найкраще підійдуть печериці з крупними шапками, щоб більше начинки помістилося всередину. Замість сметани можна покласти жирні вершки, а також поекспериментувати зі спеціями - додати часник, зелену цибулю, перець чилі тощо.
В ідеалі подавати цю закуску гарячою, але вона добре смакує і в холодному вигляді. Про це пише NV.
Інгредієнти:
Печериці - 600 г
Куряче філе - 200 г
Твердий тертий сир - 200 г
Сметана - 3 ст. л.
Олія соняшникова рафінована - 2 ст. л.
Кріп свіжий - за смаком
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Приготування
Крок 1
Промийте гриби під проточною водою, змийте бруд губкою за потреби. Відокремте ніжки, подрібніть їх кубиком.
Крок 2
Наріжте куряче філе дрібними кубиками, кріп дрібно порубайте.
Крок 3
Розігрійте сковороду з олією, підсмажте куряче філе на сильному вогні протягом кількох хвилин, постійно помішуючи.
Крок 4
Додайте нарізані ніжки грибів та смажте, помішуючи, ще 5 хвилин. Додайте сметану,посоліть та поперчіть. Зменшіть вогонь та залиште тушитися ще на 5 хвилин.
Крок 5
Перекладіть начинку в миску, злегка остудіть. Додайте зелень та половину натертого сиру, перемішайте. Розкладіть начинку в середину кожного гриба. Зверху покладіть тертий сир, що залишився.
Крок 6
Випікайте в розігрітій на 190 градусів духовці протягом 15-20 хвилин.
Редактор: Катерина Ковальова
1-01-2025, 01:30