Жульєн з грибами та куркою став популярною та ситною закускою для святкових подій. Хоча багато хто може вважати його стравою, термін "жульєн" насправді означає французький спосіб нарізання овочів тонкими смужками. У нас же жульєн часто трактують як порційну запіканку з грибами та куркою, приправлену сиром.
В жульєні можна поєднати лисички, печериці, білі гриби з курячим філе. Ця пікантна страва зазвичай запікається в багатій суміші сметани або вершків, а зверху покривається щедрим шаром сиру. Як приготувати жульєн, розповідає 24 канал з посиланням на УНІАН.
Жульєн з грибами і куркою зі сметаною
Час: 25 – 30 хвилин
Порції: 6
Інгредієнти:
– 250 грамів курячого філе;
– 250 грамів печериць;
– 150 грамів сметани 25%;
– 100 грамів м'якого сиру;
– 1 цибуля;
– кріп на смак;
– мускатний горіх;
– сіль, перець на смак.
Приготування:
Куряче філе наріжте кубиками і обсмажте на сковороді 5 – 7 хвилин. Гриби та цибулю промийте, наріжте, додайте на сковорідку до м'яса й обсмажте до випаровування рідини.
Додайте в сковорідку сметану і перемішайте. Сир натріть на тертці, зелень дрібно наріжте.
Частину сиру покладіть в сковорідку, додайте кріп, перець, мускатний горіх, сіль, перемішайте і вимкніть вогонь.
Гарячий жульєн швидко розкладіть по формах або у велику форму. Зверху присипте сиром, що залишився. Випікайте в розігрітій духовці при 180 градусах приблизно 10 хвилин до рум'яності сиру. Подавайте його гарячим.
Смачного!
Редактор: Катерина Ковальова
18-12-2024, 01:45