русский корабльнахуй
 
Смачні рецепти  18 грудня 2024 01:00 

Три найкращі рецепти куті: як правильно готувати

підтримай автора: оригінал
3
271
0
Зовсім скоро Святвечір, тож саме час подумати над тим, за яким рецептом ви готуватимете кутю, яка вважається головною стравою на Різдво. Українські страви такі різноманітні, що навіть традиційна кутя може стати справжнім здивуванням.
До речі, якщо у вас немає часу варити пшеницю для куті, ви можете використовувати рис або ж булгур, повідомляє Главред із посиланням на svitlana_klymovska, the_spiceroom, smachno_prosto_dostupno.
Кутя з пшениці - рецепт
- кутя 400 г
- вода 1 літр
- мак 150 г
- горішки - 200 г
- родзинки 200 г
- мед - 2 ст. л.
Зерна добре промийте, залийте водою і залиште на ніч або хоча б на три години.
Злийте воду і залийте чистою, поставте на великий вогонь до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 1-1,5 години.
У мак додайте воду і проваріть на невеликому вогні, поки маса не збільшиться, відкиньте на сито, а потім перетріть блендером.
Родзинки залийте окропом на десять хвилин, а горіхи підсушіть на сковороді.
Змішайте пшеницю, мед, горіхи, родзинки та перемішайте. До речі, мед можна змішати з кип'яченою водою або ж узваром, щоб кутя була рідкою.
Кутя з рису - рецепт
Інгредієнти:
- рис - 100 г
- мак - 30 г
- готова суміш для куті - 100 г
- мед - 50 г
Залийте мак окропом і залиште на 15 хвилин.
Рис промийте і проваріть 7-8 хвилин, відкиньте на сито.
Мак перетріть у ступі або ж перебийте блендером.
Розведіть мед у трьох столових ложках теплої води.
Заправте рис медом, сумішшю для куті, яка продається майже у всіх магазинах, перемішайте і можна подавати на стіл.
Кутя з булгура - рецепт
Інгредієнти:
Булгур 200 г
Мак 300 г
Родзинки та курага 70 г
Горіхи 30 г
Масло 30 г
Мед на свій смак
Відваріть булгур до готовності.
Родзинки та курагу промийте та подрібніть у чаші блендера.
Залийте мак окропом на 20 хвилин, злийте воду і перебийте його блендером.
Горіхи наріжте ножем, додайте все до булгуру, влийте мед і перемішайте.
Також розтопіть масло і додайте до булгуру.
Відправте все в горщик або ж каструлю і поставте в духовку на 20 хвилин за температури 150 градусів.
Смачного!
Редактор: Катерина Ковальова
18-12-2024, 01:00

Схоже


24 грудня 2024 03:22 
Смачно Пшенична та рисова кутя: історія та рецепти головної різдвяної страви

23 грудня 2024 17:59 
новини Що символізує головна страва Різдва та як приготувати кутю на Святвечір

04 грудня 2024 00:15 
новини Вийде смачніше за звичайну: як правильно готувати зелену гречку

25 грудня 2024 01:30 
новини Два рецепти кавових напоїв, які варто приготувати на новорічні свята

24 грудня 2024 01:30 
новини Традиційна українська кутя за рецептом Клопотенка: інгредієнти і як готувати