русский корабльнахуй
 
Здоров'я  15 листопада 2024 11:59 

7 найкорисніших видів риб для здоров'я, які потрібно їсти часто

підтримай автора: оригінал
2
8.1k
0
Риба є важливою частиною здорового харчування людини. Дієтолог розповів, що робить рибу більш корисною та яким видам краще віддати перевагу.
Про це повідомляє Real simple.
Що робить рибу більш чи менш корисною
Дієтолог Крістен Карлі розповіла, коли справа доходить до риби, то не всі сорти однакові за вмістом поживних речовин і загальним впливом на здоров’я.
Більшість риб містить значну кількість білка, вітамінів групи B і цілого ряду мінералів, включаючи залізо, селен, цинк і в деяких випадках навіть кальцій.
Білок необхідний для відновлення м’язів, підтримки імунітету та насичення енергією.
Однак деякі з найздоровіших сортів риби також містять омега-3 жирні кислоти та вітамін D.
Омега-3 - це здорові жири допомагають підтримувати серце, мозок, суглоби, очі та шкіру в ідеальній формі, а також покращують психічне здоров’я і зменшують запалення в організмі.
Проте, існує також ряд забруднювальних речовин, які зазвичай зустрічаються в рибі, а саме ртуть, мікропластик і поліхлоровані біфеніли (ПХБ).
Ртуть є токсичною речовиною і її високий рівень споживання може вплинути на нервову систему, особливо у дітей і вагітних жінок.
Тим часом з огляду на поширену природу пластику та хімічного забруднення в усьому світі, мікропластик і хімічні забруднювачі є більш поширеними в джерелах морепродуктів, ніж будь-коли раніше.
Мікропластик може містити суміш із понад 16 000 хімічних речовин, які можуть бути токсичними для здоров’я людини.
7 найкорисніших сортів риби
Сардини
Ця маленька риба наповнена омега-3, кальцієм і вітаміном D. З сардин можна приготувати салат із морепродуктів, додати до бутербродів або як доповнення до салату.
Скумбрія
Ще одна поширена риба, яку ви знайдете в ряду з консервами, - це скумбрія. Ця риба займає нижчу позицію в харчовому ланцюзі, як і сардини, що робить її варіантом з меншим вмістом ртуті та інших забруднень.
Скумбрія має високий вміст омега-3 жирних кислот, і її найкраще вживати в копченому вигляді, на грилі або в салатах.
Ця жирна ситна риба також смачна в рецептах макаронів на основі помідорів, і з неї навіть можна зробити смачні рибні котлети.
Лосось
Лосось має високий вміст омега-3 і вітаміну D, він універсальний і має м’який смак. Ця риба дуже насичена поживними речовинами, зокрема і вітамінами групи В, які корисні для мозку та нервової системи. Ще лосось багатий на вітамін А, який сприяє підтримці та покращенню зору.
Оселедець
Оселедець має високий вміст омега-3 і вітаміну B12, і зазвичай доступний у маринованому або копченому вигляді. Однак, він також широко доступний в консервах.
Райдужна форель
Райдужна форель є прекрасною рибою з барвистою райдужною шкірою та темно-помаранчевим м’ясом, схожим на лосося. Ця м’яка риба, багата омега-3 та містить менше забруднювальних речовин.
Анчоуси
Вони не тільки смачні, але й мають багато корисних властивостей. Оскільки ви технічно споживаєте їхні крихітні кістки, то вони є чудовим джерелом кальцію, а також білка, омега-3 жирних кислот, селену та вітамінів групи B.
Тріска
Нежирна м’яка тріска є хорошим джерелом білка та вітамінів групи B.
Тріска також матиме менший вміст забруднювальних речовин, ніж деякі риби вищого рівня, такі як тунець.
Редактор: Ангеліна Петльована
15-11-2024, 11:59

Схоже


09 листопада 2024 01:45 
Здоров'я "Їсти все підряд і не товстіти": дієтологиня розповіла, як досягти метаболічної гнучкості

03 жовтня 2024 23:21 
Здоров'я 5 продуктів, які потрібно їсти, щоб захистити серце від хвороб та жити довше

21 липня 2024 15:01 
Останні новини Що потрібно їсти під час спеки

08 серпня 2024 00:30 
Здоров'я Яка риба корисніша - скумбрія чи лосось? Вчені відповіли

20 листопада 2024 23:15 
Здоров'я Запалення і збільшення ваги. Дієтологи назвали найшкідливіший тип борошна