русский корабльнахуй
 
Здоров'я  10 листопада 2024 20:05 

Ніколи не їжте таку картоплю: дві ознаки, що овочі токсичні та небезпечні для споживання

підтримай автора: оригінал
10
906
0
Експерт назвав дві поширені ознаки того, що картопля може бути небезпечною, спричинивши захворювання через токсичність.
Здоров'я 24 з посиланням на блог лікаря із Сінгапуру Семюеля Чоудхурі пише про те, як обирати картоплю.
Так, Семюель радить уникати картоплі з пророслими паростками та картоплі, яка позеленіла.
У приклад він привів історію жінки, яка потрапила у відділення невідкладної допомоги після того, як поїла картопляне пюре з таких овочів.
Чому не слід їсти "зелену" картоплю
Медик розповів, що у випадку отруєння його пацієнтки у неї з'явилось блювання і сильний головний біль після того, як вона їла страву з картоплі, що мала зелений відтінок і могла містити хвороботворний соланін.
Вживання занадто великої кількості соланіну може призвести до головного болю, діареї, блювання, а в деяких випадках навіть до смерті.
Чому паростки на картоплі небезпечні
За словами медика, токсин соланін також може бути присутнім у паростках на картоплі, які з'являються у сприятливому для цього середовищі, зокрема, якщо картопля близько тижня чи двох тижнів перебувала на світлі та у вологому середовищі.
Матеріал має винятково інформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків.
Редактор: Людмила Осадчук
10-11-2024, 20:05

Схоже


02 листопада 2024 01:45 
Здоров'я Ніколи не їжте таку картоплю: дві ознаки, що овочі токсичні і небезпечні для споживання

14 жовтня 2024 09:20 
новини Безліч вітамінів та мінералів: медики розповіли, скільки разів на день треба їсти овочі

22 жовтня 2024 11:58 
Здоров'я Професор назвав три типи їжі, які зупинять віруси взимку

13 вересня 2024 15:56 
Новини України Дешево не буде: у Мінагрополітики дали прогноз щодо цін на продукти в Україні

17 листопада 2024 23:24 
Здоров'я Більш шкідливі, ніж корисні: 7 продуктів, які стають небезпечними при повторному нагріванні