русский корабльнахуй
 
новини  06 листопада 2024 18:00 

Сенсаційне відкриття. Омега-3 і омега-6 знижують ризик кількох видів раку

підтримай автора: оригінал
8
935
0
Вчені з Університету Джорджії зробили сенсаційне відкриття, яке може перевернути наші уявлення про профілактику раку.
Під час масштабного дослідження, що охопило понад 250 000 осіб, було встановлено, що регулярне споживання жирних кислот омега-3 і омега-6 значно знижує ризик розвитку різних видів онкологічних захворювань.
Дослідники виявили, що у людей з високим рівнем цих корисних жирів в організмі спостерігалося істотне зниження ризику розвитку раку товстої кишки, шлунка, легенів та інших органів травної системи. Ба більше, омега-6 жирні кислоти продемонстрували захисний ефект щодо 14 видів раку, включно з раком мозку і меланомою.
Раніше вже проводилися дослідження, що вказують на можливий зв’язок між споживанням омега-3 і омега-6 жирних кислот і зниженням ризику розвитку раку. Однак нове дослідження стало одним із наймасштабніших і найпереконливіших у цій галузі.
Важливо зазначити, що позитивний ефект від вживання цих жирних кислот не залежав від інших чинників ризику, таких як спосіб життя та харчування. Омега-3 та омега-6 є незамінними жирними кислотами, які організм людини не може синтезувати самостійно. Їхніми основними джерелами є жирна риба, горіхи, насіння та деякі рослинні олії.
Незважаючи на обнадійливі результати дослідження, вчені попереджають, що не варто робити поспішних висновків і починати вживати великі дози добавок з омега-3 і омега-6 без консультації з лікарем. Наприклад, під час дослідження було виявлено, що надмірне споживання омега-3 може підвищити ризик розвитку раку простати у чоловіків.
Таким чином, нове дослідження відкриває перспективні напрямки для подальших досліджень у сфері профілактики онкологічних захворювань. Однак для отримання більш точних результатів і розробки конкретних рекомендацій необхідні додаткові дослідження.
Правова інформація.
Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. Редакція не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. Також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.
Редактор: Галина Олійник
6-11-2024, 18:00

Схоже


24 вересня 2024 01:45 
Здоров'я Які норми Омега-3 та Омега-6 для здорового організму: чому їх вживати важливо

08 серпня 2024 00:30 
Здоров'я Яка риба корисніша - скумбрія чи лосось? Вчені відповіли

Вчора 00:30 
новини Не тільки риба: чотири найкращих рослинних джерела омега-3

21 вересня 2024 09:59 
Здоров'я Запобігають онкології і корисні для серця: чому потрібно їсти волоські горіхи

04 листопада 2024 17:07 
Здоров'я Дієтологи назвали корисний продукт, який захищає від діабету та раку