русский корабльнахуй
 
Здоров'я  16 жовтня 2024 17:59 

5 напоїв, якими не можна запивати ліки: про що не попередять в інструкції

підтримай автора: оригінал
3
642
0
Якщо ви приймаєте ліки, намагайтесь запивати їх звичайною водою, адже це важливо для їх ефективності. Дослідження показало, що вживання інших напоїв під час приймання таблеток може сповільнити їх розпад.
Крім того, вживання певних напоїв може суттєво знизити їхню дію та не дати бажаного полегшення. Чому варто запивати медикаменти водою та яких напоїв слід уникати, розповіли в Eat This, Not That.
Кава
Гарячі напої, такі як кава, можуть впливати на дію ліків. Зокрема, дослідження доводять, що температура напою може змінювати хімічний склад медикаментів та час їх розпаду. Тож уникайте вживання гарячої кави, якщо ви приймаєте ліки, щоб уникнути небажаних ефектів.
Апельсиновий сік
Ви можете випити апельсиновий сік у похмурі дні для підняття настрою та отримання вітаміну С. Дослідження показали, що цей напій може вплинути на тимчасове вивільнення препарату, що можна порівняти з тиленолом.
Coca-Cola
Більшість популярних газованих напоїв шкодять здоров’ю, оскільки цукор, який міститься в них, може сприяти запаленню. Зокрема, Coca-Cola вплинула на ефективність багатьох ліків у дослідженнях, окрім одного – що лікує симптоми алергії.
Енергетичні напої
Коли ви відчуваєте втому, не слід обирати енергетичні напої. Врахуйте, що вони можуть заважати ефекту ліків та негативно вплинути на загальний стан здоров’я, зокрема на роботу серцево-судинної системи. Зосередьтеся на альтернативних здорових джерелах бадьорості, таких як вода чи натуральні соки.
Пахта
Пахта — це молочний продукт, що отримується після збивання вершків для виготовлення масла. І хоча пахта не є популярним напоєм, наукові дослідження вказують на її особливості. Зокрема, такі молочні напої можуть бути несумісними під час прийому ліків, впливаючи на їхню ефективність.
Редактор: Ангеліна Петльована
16-10-2024, 17:59