русский корабльнахуй
 
Новини  16 жовтня 2024 16:53 

За тиждень, через отруєння грибами, четверо буковинців потрапили до реанімації

підтримай автора: оригінал
1
469
0
За останні п’ять років, цьогоріч отруєнь грибами найбільше У Чернівецькій області за минулий тиждень у реанімацію потрапило четверо людей з отруєнням грибами.
Про це повідомляє Чернівецька обласна лікарня.
"Отруєння були спровоковані, ймовірно, грибами родини мухоморових. Вони проявлялися нудотою, блюванням, порушеннями свідомості і галюцинаціями. Всіх потерпілих привезла "швидка". Протягом доби при наданні невідкладної медичної допомоги пацієнти приходили до себе з позитивною динамікою. Далі їх переводили або в гастроентерологічне відділення, або виписували додому за їхнім наполяганням. Наразі всі пацієнти одужують", – розповів завідувача відділення інтенсивної терапії, анестезіології та політравми Костянтин Дроник.
Лікарі б’ють на сполох, адже якщо брати відлік часу за останні п’ять років, цьогоріч отруєнь грибами найбільше.
"Бували роки, коли у наше відділення не потрапляло жодного пацієнта з отруєнням. Максимум було один-два випадки на рік. Цього року ця цифра скоро сягатиме 10. Лише за останній тиждень до реанімаційного відділення Чернівецької обласної лікарні потрапило четверо пацієнтів", - зазначив Костянтин Дроник.
Якщо отруєння пов’язуєте зі споживанням грибів, перше, що треба зробити, – це спорожнити шлунок. Це можна зробити самостійно, випивши багато води та штучно викликавши блювання. Або ж викликати "швидку". Далі – приймати сорбенти, які поглинатимуть токсини. Чим швидше це зробити, тим краще. Після самостійного очищення шлунку все одно раджу викликати "швидку", яка привезе у відповідний лікувальний заклад, де надаватимуть профільну допомогу.