русский корабльнахуй
 
Чернівці  12 жовтня 2024 12:14 

Збирали кошти на лікування: аферисти ошукали родичів 7-річної дівчинки, яку збило авто у Хотині

підтримай автора: оригінал
3
2.3k
0
Фото: фейсбук Анжели Аласанії
Учора, 11 жовтня, до поліції із заявою про шахрайство звернувся 32-річний житель Хотина.
Чоловікові зателефонував невідомий та повідомив, що банківська картка, на яку було відкрито збір для лікування постраждалої внаслідок ДТП – не підтверджена. Відтак, нібито для збереження грошей, співрозмовник запропонував здійснити перерахунок на іншу картку і надав реквізити. Заявник довірився та перерахував 128 646 гривень на наданий йому рахунок. Надалі буковинець зрозумів, що його ошукали шахраї.
Про інцидент Медіа агентству АСС повідомили у Відділі комунікації поліції у Чернівецькій області. Там підтвердили, що йдеться про збір коштів на лікування 7-річної Амелії, яку 7 жовтня у Хотині збила кермувальниця автомобіля «Renault Megane».
За фактом незаконного заволодіння коштами поліцейські Буковини внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.
Працівники поліції Чернівецької області закликають громадян бути пильними. Не довіряйте інформації, яку отримуєте від незнайомців спілкуючись по телефону, а також за жодних обставин не розголошуйте свої персональні дані, до яких належать:
- термін дії банківської картки;
- PIN-код;
- слово-пароль;
- cvv2-код.