русский корабльнахуй
 
СТАТТІ  10 жовтня 2024 17:18 

Чи дійсно "ухилянтам" блокуватимуть рахунки

підтримай автора: оригінал
4
-
0
В Україні зараз "розганяють" дуже багато маніпулятивної інформації стосовно призову до армії, мобілізації та "ухилянтів". Але чи все з цього відповідає дійсності.
Одна зі спірних тем - блокування рахунків "ухилянтам", тобто тим, хто відмовляється від мобілізації та призову. Чи дійсно в Україні так просто можуть заблокувати банківські рахунки таким людям?
На сторінці Міністерства Оборони України є пряма відповідь на це питання. І звучить вона так:
"Так, блокування банківського рахунку може мати місце, але лише у разі примусового виконання постанови про притягнення особи до адміністративної відповідальності за порушення правил військового обліку, законодавства про мобілізацію".
Що мається на увазі?
В АрміяINFORM пояснили цей процес детальніше.
Спочатку людям видають повістку, або запрошують до ТЦК. Після двох ігнорувань необхідності з’явитися до ТЦК про людину вносяться дані, що вона перебуває в розшуку.
Якщо ігнорування продовжуються, щодо такої особи складають протокол про адміністративне правопорушення і надалі накладають штраф.
Постанову про накладання штрафу передають до виконавчої служби для стягнення штрафу в примусовому порядку. Виконавча служба в рамках виконавчого провадження в разі, якщо порушник не сплачує штраф добровільно, арештовує рахунки в банку, аж доки порушник (якщо він не оскаржить постанову до суду) сплатить штраф.
Процедура нічим не відрізняється від теоретичних наслідків несплати інших штрафів - наприклад, за порушення правил дорожнього руху.
Тож, тема мобілізації та армії досі залишається однією з тих, якими найчастіше маніпулюють. На жаль, зараз за цим стоїть не лише ворог, але і українці, які не перевіряють інформацію і ведуться на ІПСО.