русский корабльнахуй
 
Чернівці  09 жовтня 2024 12:01 

Дівчинку, яку збила водійка у Хотині, прооперували: дитина перебуває у стані сопору

підтримай автора: оригінал
6
4.2k
0
Фото: фейсбук Анжели Аласанії
Спершу потерпілій у ДТП дівчинці надавали допомогу у районній лікарні, а потім реанімаційна бригада доставила її в лікарню в Чернівцях. Медики діагностували закриті й відкриті переломи, травми черепа, забій мозку.
Як розповів у коментарі Медіа агентству АСС керівник Чернівецької міської дитячої лікарні, лікар-анестезіолог Дмитро Білоус, вчора, 8 жовтня, 7-річну пацієнтку закладу прооперували. Лікарі зафіксували гомілку, яка була переламана. Також було здійснене переливання крові.
У дівчинки діагностували переломи плеча, гомілки та тазу, закриту травму черепа, забій мозку важкого ступеня, а також гематоми печінки.
Дитина перебуває у стані сопору (патологічний стан, глибоке пригнічення свідомості зі збереженням рефлекторної діяльності у відповідь на такі подразники, як біль, різкий звук, яскраве світло (прекома, сопорозний стан). Хоча, як зазначив Дмитро Білоус, поки зарано робити висновки та коментувати це питання.
За життя та здоров'я дитини борються медики дитячої лікарні, працює мультифункціональна бригада: нейрохірурги, хірурги, реаніматологи та інші фахівці.
Нагадаймо:
- 7 жовтня, у Хотині кермувальниця автомобіля «Renault Megane» збила дитину, а потім врізалася в огорожу. Жінка втекла з місця ДТП, не надавши допомоги потерпілій, не повідомивши про це відповідні служби.
- 8 жовтня правоохоронці повідомили, що затримали власницю автівки в Києві. Правоохоронці проводять із затриманою процесуальні дії.