русский корабльнахуй
 
Здорово  05 жовтня 2024 00:41 

Там найбільше довгожителів: назвали країну в ЄС, у якій живуть найздоровіші люди

підтримай автора: оригінал
10
974
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
Згідно з новими даними Євростату, Мальта вийшла на перше місце в ЄС за показником здорового старіння.
Мальта виявилась найкращою країною в Європейському союзі за рівнем життя та здоров'я. Ця середземноморська острівна держава вийшла на перше місце як для чоловіків, так і для жінок.
Жінки на Мальті можуть розраховувати на 70 років та 3 місяці здорового життя, тоді як чоловіки – на 70 років та 1 місяць. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на 24 канал.
На Мальті практично кожен користується послугами охорони здоров'я, а у людей похилого віку ймовірність хронічних захворювань нижче, ніж в інших країнах ЄС.
Інші країни Європи з високим рівнем здорового старіння
На відміну від Мальти, де жінки та чоловіки мають майже однакові показники здорового старіння, в інших країнах дані для жінок та чоловіків відрізняються.
Зокрема для жінок найкращими країнами за кількістю років здорового життя є:
Болгарія (68,9 років здорового життя),
Словенія (68,5 років),
Італія (67,8 років),
Греція (67,8 років).
Тим часом для чоловіків:
Швеція (67,5 років),
Італія (67,1 років),
Греція (66,2 років),
Кіпр (65,7 років),
Ірландія (65,2 років).
Також варто зауважити, що жінки зазвичай мають трохи більше здорових років життя, ніж чоловіки. І в середньому по ЄС жінки можуть розраховувати на 62, 8 роки здорового життя у порівнянні з 62,4 роками для чоловіків.
Водночас автори доповіді зазначають, що здорові роки життя становлять 75% очікуваної тривалості життя жінок та 80% очікуваної тривалості життя чоловіків. Це означає, що хоч середня тривалість здорових років життя чоловіків коротша, вони менше хворіють у похилому віці.