Соєвий сир тофу, який традиційно виготовляють із бобів сої та рідини, містить усі незамінні амінокислоти, що є в м'ясі, птиці, яйцях, рибі та молочних продуктах, але без холестерину, оскільки має рослинну основу.
Цей сир багатий на кальцій, залізо, вітаміни, клітковину та ізофлавони - це тип рослинного естрогену, йдеться у статті сертифікованої дієтологині й експертки з довголіття з Японії Мічіко Томіокі на CNBC.
"В Японії тофу люблять люди різного віку. Моїм родичам 95 і 88 років. Вони все ще живуть у Нарі та їдять тофу, натто (ферментовані соєві боби) і суп місо щодня. Вони приписують своє довголіття... частково цьому щоденному розпорядку дня", - поділилася експертка.
Дієтологиня зазначила, що тофу є її найнеобхіднішим продуктом на кухні. Томіока повідомила, що переїхала до США 1994 року, і тоді тофу було складно дістати:
"Якщо мені вдавалося знайти упаковані варіанти,... я тримала в будинку близько двох десятків штук у будь-який момент часу. Навіть сьогодні в моєму холодильнику завжди є кілька упаковок тофу".
За словами дієтологині, дослідження показали, що вживання тофу може, зокрема, допомогти знизити ризик серцевих захворювань і зменшити загрозу втрати кісткової маси.
Томіокі підкреслила, що тофу має тонкий смак, тому його можна поєднувати майже з усіма продуктами.
Редактор: Людмила Осадчук
4-10-2024, 15:38