русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  29 вересня 2024 08:30 

"Війна формує ідентичність". У Чернівцях пройшла зустріч з відомим журналістом Павлом Казаріним

підтримай автора: оригінал
8
1.1k
0
Учора, 28 вересня, у Чернівцях у культурно-мистецькому центрі "Вернісаж" відомий журналіст, військовик Павло Казарін провів лекцію для чернівчан "Як війна змінює нас".
Про це повідомляє molbuk.ua.
"Війна формує ідентичність. Ідентичність - це сума подій, які сталися в нашому житті насамперед. Коли почалася війна у 2014 році, анексію Криму було легко не помітити, адже війна була локалізована в межах однієї області. Тому що анексія Криму відбувалася без будь-яких боїв. Потім почалося вторгнення на Донбас. Але його так само багато-хто не помічав, адже це гібридна війна, на якій багато військової техніки не застосовувалося, крилатих ракет також. Проте 24 лютого 2022 року не помітити було важко, адже ці події торкнулися кожен регіон України. З кожної області воюють люди, в кожному місті стоїть своя стела пам'ять.
Я думаю, що війна - це простір, в якому формується ідентичність. Багато людей, які говорили, що вони відчувають себе громадянами світу і не відчувають прив'язки до української культури, тепер більш споріднені з історією власної країни через війну. Щоразу коли Путін намагається зруйнувати нашу ідентичність, він її лише зміцнює", - каже Павло Казарін.
Також кожен присутній мав змогу поставити питання Павлу. Одна з гостей запитала про його літературні плани. На що журналіст відповів: "Мої плани - це Курська область".
Під час зустрічі з журналістом можна було купити його книгу "Дикий Захід Східної Європи" з автографом автора та сфотографуватися з паном Павлом.
"МБ" записав інтерв'ю з журналістом, де поговорив з ним про політику, війну, можливий мир. Чекайте в газеті "Молодий буковинець" та на сайті molbuk.ua.
Редактор: Євгеній Пірожков
29-09-2024, 08:30