русский корабльнахуй
 
Армія  23 вересня 2024 22:35 

В Україні зупинили призов обмежено придатних віком від 18 до 25 років. Чоловіки віком 50-60 років можуть бути мобілізованими лише за окремим мобілізаційним розпорядженням — нардеп Гончаренко

підтримай автора: оригінал
12
1.1k
2
У понеділок, 23 вересня, в Україні офіційно зупинили призов до армії обмежено придатних з 18 до 25 років. Призов таких громадян можливий тільки за письмовою згодою.
Про це повідомив у Телеграм нардеп Олексій Гончаренко.
Він також уточнив, що в директиві Командування Сухопутних Військ на Оперативні Командування і ТЦК 116/2/1/21409 від 19 вересня в пункті 1 зазначено, що чоловіків з 18 до 25 років не можна мобілізувати.
«Ця директива через Оперативні Командування вже прийшла в обласні та районні ТЦК», — додав він.
Нардеп також зазначив, що тепер чоловіки віком 50−60 років можуть бути мобілізовані тільки за окремим мобілізаційним розпорядженням, яке видається Генштабом на конкретну людину.
У комітеті з національної безпеки, оборони та розвідки Верховної Ради розглядали законопроєкт, який пропонує чоловіків віком до 25 років, які раніше мали статус обмежено придатних, були звільнені від проходження строкової служби й перебувають на обліку військовозобов'язаних, прирівняти до призовників і не мобілізувати до 25 років.
У Генштабі ЗСУ тоді заявили, що виступають проти цього.