русский корабльнахуй
 
Здоров'я  14 вересня 2024 23:11 

Вчені нарешті пояснили, чи можна хрустіти пальцями: відповідь вас здивує

підтримай автора: оригінал
4
835
0
Багато фахівців дотримуються думки, що якщо регулярно виконувати дану дію, то це може призвести до пошкодження суглобів, розхитування хрящів.
У результаті згодом суглобові елементи зміщуються, що призводить до хронічного вивиху суглоба. Крім цього, на їхню думку, постійне хрустіння призводить до запалення суглобових хрящів і провокує розвиток артрозів і артритів, а також зменшує міцність зв'язок.
Проте, проведені клінічні дослідження не підтвердили, чи є шкода здоров'ю людини від клацання пальцями. Тому більшість фахівців у галузі медицини дотримується протилежної думки і вважає, що хрускіт пальцями є нормальним фізіологічним явищем. Тобто не завдає ні користі, ні шкоди здоров'ю.
Популярна в народі думка про те, що постійне хрустіння призводить до розвитку хвороб суглобів не має наукового підтвердження.
Щоб поставити крапку у цій суперечці та остаточно з'ясувати, чи є ця звичка шкідливою чи ні, близько 10 років тому було проведено дослідження, в якому взяло участь близько 200 осіб.
У результаті було встановлено, що хрускіт пальцями не може призвести до розвитку захворювань суглобів, появи набряків і болю, оскільки етіологія його появи зовсім інша і не шкодить здоров'ю.
Ще одне дослідження було проведено у Великій Британії, і воно також підтвердило безпеку звички. І, нарешті, лікар із США понад півстоліття хрустів суглобами лише однієї руки. Порівнявши показники здоров'я обох кінцівок, він виявив, що жодних відмінностей немає.
Редактор: Людмила Осадчук
14-09-2024, 23:11