русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  14 вересня 2024 19:45 

«Нас посилають від кабінету до кабінету»: мешканці вулиці Ярошинської у Чернівцях роками просять запровадити односторонній рух

підтримай автора: оригінал
2
3.4k
0
Майже 10 років мешканці вулиці Ярошинської в Чернівцях хочуть, щоб на їхній вулиці організували односторонній рух.
Цією 200-метровою вулицею їздить досить багато транспорту, і люди хочуть змінити ситуацію, йдеться у публікації "МБ".
Владникам це зробити під силу, і технічно така можливість теж є. Але за роки ходіння кабінетами мерії люди лише отримували відмовки. Та мешканці ще більш наполегливо звертаються до чиновників щодо зміни руху, адже на вулиці Ярошинської навесні почали робити капітальний ремонт.
Василь Христафулов та Володимир Білоус показують папку з паперами від багатьох інстанцій. За роки від чиновників у них назбиралося чимало документів. Люди не розуміють, чому ніхто не хоче змінити рух транспорту, адже це не потребує великих затрат і така можливість є. Адже є ще п'ять провулків, які виходять з вулиці Буковинської на вулицю Л. Кобилиці.
"Ми стосовно цього питання ходили і до колишнього, і до нинішнього керівництва міста. І постійно нас посилають від кабінету до кабінету. У нас на вулиці за різні роки вісім людей померли від новоутворень. До цього могла призвести і завантаженість вулиці. Ми самостійно зробили розрахунок викидів СО2. Вирахували кількість автомобілів, що їздять вулицею з 07.00 до 19.30. Це майже 1800 автівок. Крім того, внизу маємо залізницю, якою їздять тепловози. Тож викиди СО2 значно перевищені", – каже Василь Антонович.
Мешканці просять, щоби зробили односторонній рух від вулиці Лук’яна Кобилиці до Буковинської, а в зворотньому напрямку машини можуть заїжджати на вулицю Лук’яна Кобилиці через один із провулків, яких є п’ять. Тобто можливість запровадити односторонній рух не є проблемою.
"Нинішня ситуація, коли на вулиці триває ремонт і рух транспорту повністю перекритий, показала, що це не є проблемою. Зараз перенесли світлофор на вулиці Лук’яна Кобилиці до перехрестя на вулиці Квітки-Основ’яненка – і заторів немає. Крім того, є заасфальтована вулиця Ольжича, капітально відремонтована вулиця Кармелюка, якими можна виїхати на вулицю Кобилиці", – пояснює Володимир Білоус.
Окрім того, щоб запровадили односторонній рух на вулиці Ярошинської, мешканці просять, щоб зберегли дерева під час ремонту.
"Ми з цим питанням звернулися до міської ради і отримали відповідь на наші запитання, що дорогу планують розширювати, але дерев не буде. Виходить, що все зробили для автомобілів, а про людей забули. Крім того, ми просимо, щоб на вулиці зберегли зелені насадження. Зараз у нас залишилося сім дерев, а раніше ними була засаджена вся вулиця. Та під час кожного ремонту зрізали дерева і не садили нових”, – обурюється Василь Антонович.
Відмову виконати прохання людей чиновники аргументують тим, що потрібно зробити чергові розрахунки, але люди просять все таки до них дослухатися.
На пресконференції міський голова Роман Клічук на запитання журналістів про односторонній рух на вулиці Ярошинської погодився з тим, що його там можна зробити.
Нагадаємо, ремонт вулиці Є. Ярошинської розпочався у квітні нинішнього року. Загалом на капітальний ремонт вулиці витрать 38 мільйонів гривень.
Редактор: Людмила Осадчук
14-09-2024, 19:45