русский корабльнахуй
 
блоги  01 липня 2024 14:17 

Односторонні дороги чи парковки? Блог Людмили Осадчук

підтримай автора: оригінал
14
870
1
У Чернівцях останнім часом з’являється дедалі більше доріг з одностороннім рухом.
Два роки тому односторонній рух запровадили на вулицях Руданського й Володимира Великого (колишня Герцена). У квітні цього року односторонньою стала вулиця Кармелюка. Тепер односторонньою планують зробити частину вулиці Вірменської. Щоправда, такі зміни не завжди є комфортними.
Капітальний ремонт на вулиці Кармелюка закінчили у жовтні минулого року. Замінили мережі, зробили нову дорогу. Загалом на це витратили 39 мільйонів гривень. Для багатьох водіїв ця вулиця була зручна, бо нею можна було об’їхати центр міста — дорога хороша, заторів менше. Але цей момент, певно, у міській раді не врахували, і тут запровадили односторонній рух — їхати можна лише з вулиці Буковинської до Кобилиці. Ніби нічого особливого, але ця вулиця з одностороннім рухом почала поступово перетворюватися на парковку.
Замість того, щоб двома смугами їздив транспорт і частково розвантажив центр міста, тут на одній смузі завжди припарковані автівки.
Виникає логічне запитання: навіщо було вкладати у цю дорогу мільйони гривень, якщо вона стала парковкою?
На останній комісії з питань організації та безпеки дорожнього руху на ще одній вулиці вирішили запровадити односторонній рух. Цього разу йдеться про частину вулиці Вірменської — від Української до Руської.
Як зазначається у протоколі комісії з безпеки дорожнього руху, це зробили на прохання одного з мешканців, який звернувся з такою пропозицією.
Члени комісії погодилися із цим. Найближчим часом мають розробити схему руху й відповідні знаки. Цю частину вулиці Вірменської минулого року поточно відремонтували за понад два мільйони гривень. Постелили асфальт, тож дорога досить зручна, щоб виїхати на Головну та Героїв Майдану. Тут справді виникають проблеми з рухом, коли на перехресті вулиць Вірменської – Української стоїть машина з товаром для магазину. Але більшу частину дня ширина дороги має дві смуги. А коли запровадять односторонній рух, вона, як і вулиця Кармелюка, також може перетворитися на парковку.
Водії вже обурюються через таке нововведення, адже об’їжджати доведеться розбитими вулицями Шевченка або Якоба фон Петровича.
У протоколі комісії з безпеки руху також йшлося про те, щоб зробити односторонньою і вулицю Ярошинської в напрямку від вулиці Кобилиці до Буковинської. Для цього мешканці навіть зібрали 47 підписів. Але в цьому відмовили. Вулицю зараз капітально ремонтують за 47 мільйонів гривень. Вона теж частково є об’їзною і було б досить незручно, якби рух тут змінили. Це вже зараз відчули водії, яким доводиться об’їжджати вулицю. Ярошинської через ґрунтову вулицю Квітки-Основ’яненка, де подекуди ями неможливо оминути.
Редактор: Людмила Осадчук
1-07-2024, 14:17