русский корабльнахуй
 
Україна  10 вересня 2024 00:23 

У МОЗ повідомили, коли в Україні запрацює електронна система регулювання обігу медичного канабісу

підтримай автора: оригінал
5
521
0
Фото: depositphotos.com
Система з регулювання обігу медичного канабісу в Україні запрацює з 1 жовтня. У ній будуть фіксуватись понад 30 видів операцій.
Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров'я України Марія Карчевич в ефірі «Ми Україна», пише МА АСС з посиланням на РБК-Україна.
За її словами, у такій системі Міністерство охорони здоров'я буде бачити «шлях» медичного канабісу від насіння і до відпуску в аптеці. Вона зауважила, що у системі буде фіксуватись понад 30 видів операцій стосовно обігу медичного канабісу.
«Цього року запуститься декілька рішень. З першого жовтня хочемо запустити електронну систему, яка буде здійснювати контроль обігу медичного канабісу в Україні», - розповіла вона.
Легалізація медичного канабісу в Україні
На початку 2023 року профільний Комітет Ради підтримав законопроєкт щодо використання медичного канабісу в Україні. Також президент Володимир Зеленський виступав за легалізацію медичного канабісу і використання таких ліків для усіх, хто цього потребуватиме.
21 грудня 2023 року Рада у другому читанні проголосувала за легалізацію медичного канабісу в країні. Загалом «за» віддали свої голоси 248 нардепів. А 15 лютого цього року Зеленський підписав закон про легалізацію медичного канабісу в Україні
Після цього необхідно пів року, щоб закон запрацював. За цей період уряд має розробити всі підзаконні акти, накази, щоб цей закон почав діяти.