русский корабльнахуй
 
Новини України  08 вересня 2024 07:57 

Різдво Пресвятої Богородиці: сьогодні відзначають одне із найбільш значущих церковних свят

підтримай автора: оригінал
6
843
0
Фото ілюстративне
8 вересня за новим церковним календарем - Різдво Пресвятої Богородиці.
Нагадаємо, 2023 року Православна церква України перейшла на новий календарний стиль, і всі православні свята з фіксованою датою змістилися на 13 днів раніше, тож це свято припадало на 21 вересня.
Різдво Пресвятої Богородиці належить до найбільш значущих свят Церкви. Відзначають його з кінця VI - початку VII століття, через 9 місяців після свята Зачаття Діви Марії.
Також свято відоме як Друга Пречиста або Осенини. Воно присвячене народженню Діви Марії, матері Ісуса Христа.
Згідно з переказами, Марія народилася в Назареті від благочестивих батьків Іоакима та Анни, які довго молилися про дитину. Її народження стало великим благословенням для всього людства, адже через неї в світ прийшов Ісус Христос.
Це свято є одним з дванадесятих свят і має велике значення для християн, підкреслюючи роль Марії як великої праведниці та заступниці людей. Цього дня віряни моляться, відвідують богослужіння та дотримуються різних традицій, пов’язаних з цим святом.
Цього дня бездітні жінки, які мріють про дитину, моляться Пречистій Діві Марії. Також в храмах проводяться богослужіння, після яких віряни повинні обов'язково подати милостиню жебракам.
Редактор: Галина Олійник
8-09-2024, 07:57