русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  06 вересня 2024 16:41 

Буковинці допомагали ухилянтам утікати до Румунії: із кожного брали по 10 тисяч євро

підтримай автора: оригінал
5
1.2k
0
Зловмисники за гроші допомагали чоловікам, які підлягають мобілізації, перетнути кордон до Румунії поза офіційними пунктами пропуску. Наразі слідчі поліції повідомили фігурантам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. За вчинене їм загрожує до дев’яти років ув’язнення.
Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області, пише molbuk.ua
48-річний житель Чернівців організував схему нелегального трансферу за кордон та долучив до злочинної діяльності 53-річного спільника.
Чоловіки підшукували військовозобов’язаних, охочих виїхати за межі держави, та намагалися на автомобілі переправити їх до Румунії поза офіційним пунктом пропуску. Послуги нелегального трансферу коштували 10 тисяч євро за кожного.
Неподалік лінії розмежування державного кордону України та Румунії правоохоронці викрили організатора та виконавця, які допомагали "клієнтам" нелегально покинути територію України.
Поліцейські затримали обох організаторів у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.
Наразі співробітники Слідчого управління ГУНП під процесуальним керівництвом під процесуальним керівництвом Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.
За клопотанням слідчих поліції суд обрав чоловікам запобіжні заходи. Одному – тримання під вартою, а іншому – цілодобовий домашній арешт.
Наразі правоохоронці перевіряють інформацію щодо причетності інших осіб до каналу нелегальної міграції.
Досудове розслідування триває.
У поліції нагадують, що згідно із постановою Кабінету Міністрів України "Про Правила перетинання державного кордону громадянами України", на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.
Повідомляється, що підозрюваних викрили та задокументували співробітники Слідчого управління ГУНП Чернівецького області спільно із працівниками 31 прикордонного загону, оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та колегами Департаменту військової контррозвідки СБУ.
Редактор: Галина Олійник
6-09-2024, 16:41