русский корабльнахуй
 
Новини України  05 вересня 2024 23:39 

Завтра свято Архистратига Михаїла: що заведено робити в цей день

підтримай автора: оригінал
11
18.7k
0
Завтра, 6 вересня, християни відзначають Чудо архистратига Михаїла в Хонах – релігійне свято, що вшановує архангела Михаїла. Народна назва свята в Україні – Михайлове чудо. Раніше свято припадало на 19 вересня.
Свято, присвячене Архангелу Михаїлу, в народі називають Михайлове чудо, або Михайлів день, частіше вживають перший варіант.
Михаїл вважається покровителем нашої столиці – Києва: саме він зображений на гербі міста.
У цей день серед християн заведено молитися архангелу Михаїлу та просити здоров’я собі й близьким і зцілення тим, хто хворіє.
Добре цього дня помиритися з тими, на кого є давня образа, подати милостиню. Також у Михайлів день є звичай пекти пироги і сідати за стіл із близькими та сусідами.
Зараз це свято особливо важливе в Україні, адже Михаїл вважається покровителем військових. Обов’язково у свято треба помолитися за військових, за їхнє життя і щастя, щоб усі повернулися додому до близьких.
На Михайлове чудо в народі завжди мирилися і прощали всі образи. Наші предки відзначали свято великим застіллям, де забувалися всі конфлікти. Як правило, свято проводили у великому сімейному колі, з усіма родичами. Обов’язковий елемент свята – обійми. Всі мирилися і на знак примирення обіймалися.
Редактор: Людмила Осадчук
5-09-2024, 23:39