русский корабльнахуй
 
Новини  05 вересня 2024 21:30 

Сирський пояснив необхідність операції на Курщині

підтримай автора: оригінал
4
-
-
Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський розповів, що росія планувала розпочати новий наступ на Україну з Курської області ще до операції ЗСУ в цьому російському регіоні.
Про це йшлося в інтерв’ю Сирського для CNN.
“Вона зменшила загрозу ворожого наступу. Ми не дозволили їм діяти. Ми перенесли бойові дії на територію ворога, щоб ворог відчув те, що ми відчуваємо щодня”.
На думку головнокомандувача, наразі операція українських військових в Курській області має успіх.
Сирський окреслив ключові цілі операції: не дати Росії використати Курськ як плацдарм для нового наступу, відволікти сили Москви від інших напрямків, створити зону безпеки й запобігти транскордонним обстрілам цивільних об’єктів України, взяти військовополонених і підняти бойовий дух українського війська та нації в цілому.
Головнокомандувач розповів, що Москва перекинула до Курської області десятки тисяч військовослужбовців, включно з найкращими десантно-штурмовими військами. Завдяки цьому українським військам вдалося зупинити просування російських військ на Покровському напрямку, де росіяни тиснуть найбільше.
“За останні шість днів ворог не просунувся на Покровському напрямку ні на метр. Тобто наша стратегія працює…
Ми позбавили їх можливості маневрувати та розгортати свої сили підкріплення з інших напрямків… і це послаблення, безумовно, відчувається на інших напрямках. Ми помітили, що кількість артилерійських обстрілів, а також інтенсивність наступу зменшилася”.
За словами Сирського, безсумнівно Україна не має такої кількості озброєння та людських ресурсів, як росія, але, з іншого боку, це змушує Україну ставати розумнішою та ефективнішою у веденні війни.