русский корабльнахуй
 
Чернівці  15 серпня 2024 16:10 

На Курщині Україна призначила главу військової комендатури, а бійці просуваються далі

підтримай автора: оригінал
12
788
0
Фото: телеграм-канал Олександра Сирського
Українські війська продовжують просуватися на території Курської області рф — загалом від початку операції вже на 35 км.
Окрім цього, там таки створили військову комендатуру, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський на Ставці верховного головнокомандувача, пише Медіа агентство АСС з посиланням на Громадське.
На Курщині вже створили військову комендатуру — її керівником став генерал-майор Едуард Москальов. Як пояснив Олександр Сирський, це потрібно для підтримання правопорядку та забезпечення першочергових потреб населення на підконтрольних територіях.
Окрім Суджі, ще у трьох населених пунктах завершили пошук та знищення противника, доповів головнокомандувач.
Від початку доби Сили оборони на окремих напрямках просунулися від 500 м до 1,5 км та відбили три атаки. Бійці продовжують наступальні дії. Загалом же від початку операції в Курській області українські війська просунулися на 35 км, взяли під контроль 1150 м² та 82 населених пункти.
Президент Володимир Зеленський додатково окреслив ключові теми: фронт, зброя, обмін полоненими та законодавчі ініціативи. Пообіцяв надати подробиці згодом.