русский корабльнахуй
 
Новини  04 вересня 2024 10:23 

​​СБУ повідомила про підозру у держзраді бойовику, який брав участь в окупації Енергодара

підтримай автора: оригінал
6
317
0
Зрадник брав участь у знищенні цивільної інфраструктури українських міст та вбивствах мирних мешканців Служба безпеки зібрала доказову базу на бойовика терористичної організації «днр», який у складі рашистських військ окуповував місто Енергодар.
Про це повідомляє речниця УСБУ в Чернівецькій області Леся Федоренко.
Мова про 40-річного уродженця м. Чистякове (Торез). У 2015 році він добровільно приєднався до незаконного збройного формування «бригада «кальміус» так званої «народної міліції днр». З того часу аж до 2022 року він брав участь у бойових діях проти українських Об’єднаних сил біля Мар’їнки та інших населених пунктів Донеччини.
Після повномасштабного вторгнення зрадник у складі 14-ї артилерійської бригади зс рф брав участь в окупації Енергодара, а також у знищенні цивільної інфраструктури українських міст та вбивствах мирних мешканців.
На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили фігуранту про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:
ч. 1 і 2 ст. 111 (державна зрада);
ч. 7 ст. 111-1 (добровільна участь у збройному формуванні держави-агресора);
ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації)
Оскільки зрадник перебуває на тимчасово окупованій території, співробітники СБУ вживають комплексних заходів для його затримання і притягнення до відповідальності.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.