русский корабльнахуй
 
Чернівці  02 вересня 2024 10:38 

Сьогодні - день створення 82 окремої десантно-штурмової Буковинської бригади

підтримай автора: оригінал
4
3.1k
0
Бригада була створена у 2023 році під час російського повномасштабного вторгнення на базі 3 батальйонно-тактичної групи який раніше входив до складу 80 ОДШБр.
Як повідомили у Службі зв'язків з громадськістю 82 Буковинської бригади, яка базується у Чернівцях, сьогодні, 2 вересня, бригада відзначає день створення.
«З 2023 року наші підрозділи на шматки рвали сили ворога на Запорізькому напрямку. У 2024 біля Вовчанська ми стали залізобетонним муром, об який вщент розколовся наступ противника.
Ми одна з тих бригад, що встромилася праведним кинджалом у державу окупанта. Завдяки потужним штурмовим діям на Курщині ми в короткий термін захопили багатокілометрову зону та вперше з часів Другої Світової Війни змогли прорватися на територію російської федерації», - розповідають у дописі на офіційній фейсбук-сторінці бригади.
Додамо, 24 серпня, з нагоди Дня Незалежності України президент Володимир Зеленський підписав укази про відзначення високими державними нагородами, відзнаками та почесними найменуваннями. Відтак 82 окрема десантно-штурмова бригада Десантно-штурмових військ Збройних Сил України отримала почесне найменування Буковинська.