русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  02 вересня 2024 13:20 

Сьогодні 82 окрема десантно-штурмова Буковинська бригада ЗСУ відзначає річницю створення

підтримай автора: оригінал
5
1.3k
0
Сьогодні, 2 вересня, відзначають день створення 82 окремої десантно-штурмової Буковинської бригади Збройних сил України.
Про це повідомили на офіційній сторінці 82 Буковинської бригади у фейсбуці.
Військова частина була сформована 2 вересня 2013 року. З початку повномасштабного вторгнення бригада виконувала бойові завдання у Херсонській та Миколаївській областях, брали участь у деокупації Харківщини.
24 серпня, з нагоди Дня Незалежності України президент Володимир Зеленський підписав укази про відзначення високими державними нагородами, відзнаками та почесними найменуваннями. Відтак 82 окрема десантно-штурмова бригада Десантно-штурмових військ Збройних Сил України отримала почесне найменування Буковинська.
"З 2023 року наші підрозділи на шматки рвали сили ворога на Запорізькому напрямку. У 2024 біля Вовчанська ми стали залізобетонним муром, об який вщент розколовся наступ противника. Ми одна з тих бригад, що встромилася праведним кинджалом у державу окупанта. Завдяки потужним штурмовим діям на Курщині ми в короткий термін захопили багатокілометрову зону та вперше з часів Другої Світової Війни змогли прорватися на територію російської федерації.
Ми – десантники, змушуємо ворога панічно кидатись навтьоки. Ми – це непохитний характер, що ламає будь-які перепони на своєму шляху. Ми знищуємо ворога, перетворюємо його техніку на металобрухт, а його армію – на перелякане стадо. Ми стираємо їх з лиця Землі, і не зупинимось, доки останній окупант не піде в небуття", - йдеться в повідомленні 82 окремої десантно-штурмової Буковинської бригади.
Редактор: Аліна Книжник
2-09-2024, 13:20