русский корабльнахуй
 
Чернівці  01 вересня 2024 13:16 

Ректор ЧНУ розповів, як виш співпрацює з органами ТЦК та СП

підтримай автора: оригінал
4
1.9k
0
Фото: МА АСС
Про мобілізаційні процеси та співпрацю ЧНУ ім. Юрія Федьковича з органами ТЦК та СП розповів Руслан Білоскурський.
Як розповів у інтерв'ю з МА АСС новий очільник вишу, багато викладачів університету та представників адміністрації доєдналися до ЗСУ. Мобілізація такої кількості працівників стала викликом для вищого навчального закладу, зазначив ректор:
«Ми перебуваємо зараз в тій самій ситуацій, що й багато інших підприємств, організацій у країні. Так, мобілізація призвела до того, що станом на сьогодні головний бухгалтер університету перебуває у лавах ЗСУ, багато викладачів також доєднались до військових, серед них багато тих, хто пішов добровольцем. Пішли служити й працівники адміністративно-управлінського апарату. Так, це певний виклик для нас. Але ми мусимо виходити з цієї ситуації з розумінням. Ми працюємо. Для університету мобілізований головний бухгалтер – це достатньо суттєва, критична ситуація, але виходимо з того, що маємо».
Співпраця з ТЦК та СП: як це працює
Руслан Білоскурський розповів журналістам, що університет працював, працює й буде співпрацювати з органами ТЦК та СП. Так, уся інформація про військовозобов’язаних студентів надається в ТЦК та СП. Кожна інформація про зміну контингенту, наприклад, здобувач освіти: відрахований студент, чи перевівся з однієї форми навчання на іншу – одразу направляється до ТЦК та СП, зазначив ректор:
«До здобувача освіти, який належним чином виконує свою освітню програму, у встановлені терміни здає заліки та екзамени, підтверджує рівень своїх знань, відповідно вчиться - запитань не виникає. Натомість у випадку, коли здобувач пропускає пари, не підтверджує свої знання – такий здобувач освіти буде відрахований під час сесії. Під час останньої сесії в нас є сотні відрахованих студентів, які не склали сесію, і відповідно ми з ними попрощались».
За словами Руслана Білоскурського, університет та органи ТЦК та СП мають чітку взаємодію в рамках законодавчого поля.