русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  31 серпня 2024 20:21 

Сирні трикутники та гавайська шаурма: на Буковині 24-річний ветеран започаткував бізнес

підтримай автора: оригінал
5
3.2k
0
Іван Бубульчук – доброволець ЗСУ. Коли розпочалася війна, хлопець навчався на четвертому курсі на еколога, проте вирішив разом із друзями долучитися до війська. Після двох років служби хлопець демобілізувався через посттравматичний стресовий розлад. Після цього вирішив започаткувати власну справу. Військовий відкрив у Вижниці фудтрак (фургон, де готують і продають швидкоїжу).
Про це йдеться у матеріалі molbuk.ua.
Взяв академвідпустку й пішов воювати
"Народився я в Усть-Путилі, згодом навчався у Сторожинецькому лісовому фаховому коледжі, а потім вступив до Харківського політехнічного інституту на еколога. Коли навчався на останньому курсі, розпочалася війна. Я вважаю, що треба боротися за свою країну, обов’язок кожного громадянина – захищати дім", – каже військовий.
Іван вирішив разом із друзями долучитися до війська. Взяв академвідпустку і пішов у 94 батальйон 107 бригади ТрО.
"У нас не було змоги обирати, адже не мали служби за плечима. Пішли туди, куди взяли. Так потрапили до ТрО. Ми були на кількох напрямках: спочатку на Сумщині, потім на Донецькому напрямку, поблизу Торецька. Там брали участь у бойових діях", – зазначає Іван Бубульчук.
На війні Іван отримав посттравматичний стресовий розлад, тому демобілізувався.
"Найважче, що я не можу розслабитися і завжди перебуватиму в такому стані. Мені здається, що більше ніколи не відчую щастя в дрібницях і не звертатиму уваги на те, як шумить вітер. Адже я перебуваю у постійній напрузі, іноді більше, іноді менше. Нещодавно був у горах, розбив там табір, і все одно було тривожно", – ділиться ветеран.
Їздив по шаурму в сусіднє місто
Ідея розпочати власну справу виникла не просто так: хлопець хотів дати людям змогу споживати якісну швидкоїжу.
"Мої друзі також проживають у Вижниці, ми постійно їздили в сусіднє містечко по шаурму. У нашому місті не було смачної, то я вирішив це виправити", – говорить Іван Бубульчук.
У фудтраку можна придбати сирні трикутники, є великий вибір шаурми, наприклад, гавайська з ананасами та сирна. Незабаром з’явиться картопля фрі.
Іван розповідає, що про ветеранський грант дізнався від товариша і звернувся до фахівців служби зайнятості, які консультували його щодо бізнес-плану та допомогли подати документи. Обрав грант на 250 тисяч гривень.
"За моїми розрахунками, цього було достатньо, щоб закрити більшість потреб. За ці кошти придбав кухонне обладнання та сам фудтрак. Потім ще сам докупив гриль для шаурми, столи із нержавіючої сталі, ножі, посуд, сировину, а також вдосконалював витяжну систему. Доклав ще приблизно 150 тисяч гривень – виявилося не дуже бюджетно. Додатково інтегрував фудтрак у стіну. Щоб усе почало працювати, знадобилося три з половиною місяці", – ділиться хлопець.
Зараз фудтрак працює в тестовому режимі, триває процес вдосконалення кухні, щоб залучити до роботи нового працівника.
Редактор: Ангеліна Петльована
31-08-2024, 20:21