русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  31 серпня 2024 17:05 

«Символом є пастух із палицею»: у Чернівцях з’явилося нове книжкове видавництво - фото та відео

підтримай автора: оригінал
12
3.6k
0
Учора, 30 серпня, у Чернівцях відбулася презентація нового книжкового видавництва "Чорні вівці adult".
Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua.
За словами головної редакторки дитячого артвидавництва "Чорні вівці" та письменниці Христі Венгринюк, з’явилося бажання видавати дорослу літературу, проте при цьому не втрачати зв’язок із першим видавництвом.
"Дитяче видавництво має дуже гарну репутацію. Можна навіть сказати, що це наша перша дитина, яку ми любимо, тому відмовитися від неї не можемо. Перекладати таку літературу легше, однак ми також хотіли додатково концентрувати увагу на дорослих книжках", – каже Христя Венгринюк.
Видавництво "Чорні вівці adult" обрало саме перекладну літературу. До неї входитимуть бестселери, книжки лауреатів найпрестижніших світових премій, мотиваційні книги. Втім, рідко планується видавати твори українських письменників.
У дитячому видавництві символом є вівці, а в дорослому видавництві новим логотипом став пастух із палицею.
"Він веде свою отару, тож це можна порівняти з батьками та дітьми. Таким чином ми задовольняємо потреби всіх читачів", – зазначає головна редакторка.
Книги друкуються в Харкові, а потім їх привозять до Чернівців і розповсюджують серед читачів.
"На переклад однієї книги потрібно рік-два, а під час війни видавати будь-яку літературу стало ще складніше. Все подорожчало, особливо папір. Через постійні обстріли друкувати в Харкові також нелегко", – говорить письменниця.
Місцем проведення презентації стало укриття, адже хотіли показати алюзію на першу книжку видавництва, яка вийшла кілька тижнів тому.
"Ця книга від найвідомішого болгарського письменника Ґеорґа Ґосподінова під назвою "Часосховище". Саме за цей роман у 2023 році автора нагородили Міжнародною Букерівською премією. У цій книзі розповідається про загадкового психіатра на ім'я Ґаустін, він відкриває клініку, у якій успішно лікує пацієнтів із хворобою Альцгаймера, повертаючи їх у щасливі часи їхнього минулого", – зазначає Христя Венгринюк.
Другою книгою стала "Гора обіцянок" польського римо-католицького священника Адама Шустака Ора.
"Ця книжка про осмислення десяти заповідей. Спочатку нам здається, що заповіді – це щось суворе, що ми маємо обов’язково виконувати. Проте отець Адам трактує їх по-іншому, пояснюючи, чим насправді є Біблія для нас. Пояснюючи, що в цьому немає нічого жорсткого. Ця книга не містить жодних пропагандистських моментів, вона створена для роздумів", – каже пані Христя.
Наступною книгою стане американський бестселер із саморозвитку "Сила "Ще одного" Еда Майлета.
Редактор: Ангеліна Петльована
31-08-2024, 17:05