русский корабльнахуй
 
Чернівці  30 серпня 2024 14:42 

Допомагали перетнути кордон як «опікуни важкохворих родичів»: на Буковині викрили злочинне угруповання

підтримай автора: оригінал
12
1k
0
Фото: Національна поліція
Вартість пакета документів для одного військовозобов’язаного становила 7 000 євро. Слідчі з'ясували, що зловмисники таким чином переправили за кордон щонайменше 10 чоловіків.
На Буковині викрили організатора та двох учасників злочинного угруповання на організації незаконного переправляння військовозобов'язаних через кордон, пише Медіа агентство АСС з посиланням на Чернівецьку обласну прокуратуру та Відділ комунікації поліції.
За даними слідства, схему незаконного збагачення організував 33-річний житель Чернівецької області. До протиправної діяльності він залучив ще двох буковинців, віком 40 та 41 рік.
Клієнтам пропонували виїхати за кордон як «опікуни важкохворих родичів»
Вартість пакета документів для одного військовозобов’язаного становила 7 000 євро. Отримані кошти розподіляли між учасниками організованої групи.
Слідчі з'ясували, що зловмисники таким чином переправили за кордон щонайменше 10 чоловіків. Таким чином, «заробіток» злочинців становив майже 3 мільйони гривень.
На підставі зібраних доказів усім трьом фігурантам повідомили підозри за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене у складі організованої злочинної групи) Кримінального кодексу України.
Окрім того, під час обшуків правоохоронці вилучили майже пів мільйона гривень у різній валюті, медичні довідки та висновки комісій, чорнові записи та інші документи.