русский корабльнахуй
 
Україна  30 серпня 2024 10:02 

Стало відомо, що в небі над Україною 26 серпня зазнав катастрофи винищувач F-16: загинув льотчик

підтримай автора: оригінал
7
908
0
Facebook / Повітряне командування «Захід» Повітряних Сил ЗС України
Під час відбиття російського ракетного удару 26 серпня зазнав катастрофи винищувач F-16. Загинув льотчик Олексій Месь.
Про катастрофу з F-16 та загибель пілота повідомили в Генеральному штабі ЗСУ. Повітряне командування «Захід» зазначало, що того дня загинув Олексій Месь, пише Медіа агентство АСС.
У Генштабі розповіли, що під час повітряного бою літаки F-16 продемонстрували свою ефективність, збивши чотири крилатих ракети, проте під час заходу на наступну ціль з одним із літаків втратили звʼязок. Пізніше з’ясувалося, що літак зазнав катастрофи, а льотчик загинув.
Як стало відомо, у районні падіння літака працює спеціальна комісія Міністерства оборони, яка з’ясовує причини аварії.
На сторінці Генштабу не називають імені загиблого пілота. Проте, за даними Повітряних сил, того дня, знищивши три крилаті ракети та один ударний безпілотник, загинув Олексій Месь. Наказом головнокомандувача Збройних сил України йому посмертно надали звання полковника.
Пілота поховали 29 серпня у Шепетівці на Хмельниччині. . Шану з неба полеглому захиснику віддала пара винищувачів МіГ-29. Політ над процесією виконали бойові друзі Олексія.
«Олексій Месь був сильним і відданим воїном, висококласним льотчиком, лідером на землі і в небі, добрим другом, люблячим сином, батьком, чоловіком, патріотом своєї країни», — зазначили у Повітряних силах.