русский корабльнахуй
 
Чернівці  29 серпня 2024 10:10 

На Буковині СБУ повідомила про підозру ще одному організатору «референдуму» на Луганщині

підтримай автора: оригінал
8
659
0
Фото ілюстративне
Служба безпеки зібрала доказову базу на «депутата» фейкової «народної ради лнр», який організовував псевдореферендум щодо приєднання Луганської області до рф.
Про це інформує Управління СБ України в Чернівецькій області, передає Медіа агентство АСС.
Колаборантом виявився уродженець Єнакієвого, який тривалий час проживав у Луганську й до 2014 року працював головним спеціалістом одного з відділів облдержадміністрації. Пізніше він приєднався до терористичної організації «лнр» і став «депутатом народної ради» цього квазіутворення за списком політичної сили гауляйтера Луганщини пасєчніка.
Після повномасштабного вторгнення фігурант долучився до організації незаконного «референдуму». Він брав активну участь у численних зустрічах із мешканцями та трудовими колективами окупованого Луганська, під час яких від імені так званого «законодавчого органу лнр» наполягав на необхідності приєднання Луганщини до держави-агресорки.
Пізніше зрадник проголосував за фейковий «закон» про проведення цього «волевиявлення». Також він разом зі «спостерігачами» з держдуми рф обговорював організаційні питання щодо процесу «голосування» і надання йому ознак легітимності.
Такі дії дозволили керівництву держави-агресорки публічно визнати результати незаконного «референдуму», а Луганську область - частиною рф.
На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили зловмиснику про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
- ч. 2 ст. 110 (вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб);
- ч. 5 ст. 111-1 (участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території).
Співробітники СБУ вживають комплексних заходів для притягнення зрадника до відповідальності.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.