русский корабльнахуй
 
Новини України  28 серпня 2024 15:00 

Британія та Німеччина укладають нову оборонну угоду щодо України

підтримай автора: оригінал
8
784
0
Британія та Німеччина укладають нову оборонну угоду, в основі якого лежить допомога Україні. Дві країни підтвердили зобов'язання підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.
Про це пише The Guardian.
Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер у середу, 28 серпня, прибув до Берліну, де зустрівся з канцлером Німеччини Олафом Шольцом
Політики обговорили новий договір між двома країнами, в основі якого лежить оборонна угода щодо України.
На спільній пресконференції Стармер сказав, що нова угода розширює велике оборонне співробітництво між Великобританією та Німеччиною, щоб країни разом "протистояли загрозам нестабільного світу".
"Це, звичайно, означає спільну рішучість відстоювати безпеку нашого народу та ширшого європейського континенту - і це починається з нашої непохитної підтримки України", - сказав прем'єр Британії.
Читайте також: Литовці передали Україні останні з понад 1100 антидронових комплексів за "народні" 8 млн євро
За його словами, Британія та Німеччина як країни Європи, які зробили найбільший внесок у військові зусилля України, і як країни з найбільшими витратами на оборону серед європейських країн НАТО, "надто добре знають своє зобов'язання перед українським народом, який воює не лише для того, щоб захистити себе, але і для всіх людей в Європі".
"Сьогодні ми підтвердили наше зобов’язання підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", - додав Стармер.
Редактор: Алісія Давид
28-08-2024, 15:00