русский корабльнахуй
 
новини  10 липня 2024 20:45 

Україна підписала безпекову угоду ще з однією країною

підтримай автора: оригінал
14
493
0
У Вашингтоні укладено Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Україною і Великим Герцогством Люксембург. Як йдеться у повідомленні на сайті президента України, угоду підписали Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Люксембургу Люк Фріден.
Зокрема, цього року Люксембург виділив 80 млн євро на оборонну допомогу Україні й надаватиме підтримку з такою ж динамікою впродовж усього десятирічного терміну дії угоди.
"Загалом із початку повномасштабного російського вторгнення ця країна надала військову підтримку нашій державі на понад 250 млн євро", - йдеться у повідомленні.
При цьому, Люксембург, як співлідер ІТ-коаліції спроможностей, підтримуватиме Україну щодо навчання у кіберсфері - надасть у розпорядження нашої держави можливості своїх провідних навчальних закладів.
Також, в угоді ідеться про розширену співпрацю у сфері оборонної промисловості. Люксембург допомагатиме в залученні джерел фінансування та підтримуватиме зусилля України щодо інтеграції оборонної промисловості до стандартів оборони й безпеки НАТО та ЄС.
Крім того, окремі блоки документа стосуються гуманітарної допомоги та підтримки українських внутрішньо переміщених осіб. Люксембург сприятиме звільненню й поверненню всіх українців, передусім дітей.
До того ж, угода містить блоки щодо підтримки української культури та мистецтва, довгострокової допомоги у впровадженні реформ, відновленні України, поглибленні економічного співробітництва, підтримки Української формули миру, притягнення РФ до відповідальності, реалізації компенсаційного механізму та посилення санкцій проти держави-агресорки.
Водночас, в документі Люксембург чітко підтверджує свою підтримку майбутнього членства України в ЄС і НАТО.
Редактор: Аліна Книжник
10-07-2024, 20:45