русский корабльнахуй
 
Чернівці  26 серпня 2024 15:41 

З фасаду будинку в Чернівцях прибрали меморіальну дошку буковинським співакам братам Руснакам

підтримай автора: оригінал
7
3.4k
0
Фото: NE:Urban
Її демонтували, щоб відновити історичний вхід, на місці якого вона була змонтована.
На розі вулиць Героїв Майдану та Братів Руснаків у Чернівцях з фасаду будинку прибрали меморіальну дошку буковинським співакам братам Руснакам.
Як інформують у дописі Управління охорони культурної спадщини ЧМР, це зробили для того, аби відновити історичний вхід, на місці якого був розміщений пам'ятний знак, пише Медіа агентство АСС.
«Повернути дошку братам Руснакам на цей самий будинок можливості нема, враховуючи розміри та архітектурну стилістику фасаду. Відтак розглядаємо інший варіант», - кажуть у департаменті.
Розгляд цього питання відбувся на засіданні Художньої ради при виконавчих органах міської ради. Проведені перемовини та вже є згода телерадіокомпанії, щоб розмістити дошку за їх адресою.
«Тепер має відбутися розгляд цього питання на ще одній комісії, а ми вже готуємо рішення виконкому про встановлення дошки на будівлю за адресою Братів Руснаків, 3. Попередньо зафіксували розміри дошки. Але для того, щоб усе було правильно, то на монтаж буде запрошено її автора — заслуженого художника України Манолія Тирона», - кажуть фахівці.
Фото: Управління охорони культурної спадщини ЧМР