русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  24 серпня 2024 23:58 

У Чернівцях зникла пам'ятна дошка братам Руснакам: натомість пробили стіну і встановили двері

підтримай автора: оригінал
6
6.5k
1
Колаж molbuk.ua
У Чернівцях на розі вулиць Героїв Майдану, 17 та Братів Руснаків зникла велика меморіальна дошка, присвячена братам Оресту та Денису Руснакам.
Ось так виглядала меморіальна дошка братам Руснакам/ фото Володимира Старика
Про це повідомив на своїй фб-сторінці директор товариства "Український Народний Дім" у Чернівцях Володимир Старик, пише molbuk.ua
Зникнення меморіальної дошки братам Руснакам дослідник помітив 11 серпня цього року.
Фото Володимира Старика
А пізніше, напередодні Дня Незалежності, побачив узагалі... двері.
"Замість меморіальної дошки братів Руснака сьогодні зяє прорубаний варварами в стіні вхід нового бізнесу. Чийого бізнесу!" - обурений пан Володимир.
"Чергове знищення не лише пам'ятки культури, але й самої стіни, на якій була прикріплена меморіальна дошка. Сьогодні її відновлення на попередньому місці стає неможливим, бо вхід до якогось приватного бізнесу грошовитого клієнта є для керівництва міської ради важливішим від вшанування пам'яті Ореста та Дениса Руснаків", - пише директор товариства, нарікаючи, що от такий, мовляв, "подарунок" отримали чернівчани до Дня Незалежності.
Нагадаємо, що меморіальна дошка братам Руснакам зникає із цього місця не вперше. Ще у 2011 році molbuk.ua писав про таємниче зникнення таблички. Згодом відновив відомий чернівецький художник Манолій Тирон.
А у 2020 році пам’ятний знак братам Руснакам у центрі Чернівців осквернили рекламою наркотиків.
Кореспонденти molbuk.ua наразі з'ясовують, куди поділася табличка і що взагалі відбувається.
Довідка
Брати Руснаки - оперні співаки. Своїми голосами підкорили світові сцени. Орест і Денис Руснаки прославили буковинський край на весь світ. Вони пройшли шлях "від комори до опери", як писав у своїх спогадах старший з-поміж братів Орест. Саме він і здобув найбільшої слави своїм неперевершеним голосом. Випускник Празької консерваторії, він зривав шквал аплодисментів на оперних сценах Мілану, Мюнхену, Берліну, Відня, Нью-Йорку тощо.
Редактор: Галина Олійник
24-08-2024, 23:58