русский корабльнахуй
 
Новини  25 серпня 2024 20:00 

рф атакувала “Іскандером” готель у Краматорську: постраждали журналісти з України, США, Британії та Польщі

підтримай автора: оригінал
7
-
-
У ніч на 25 серпня російська армія вдарила “Іскандером” по Краматорську, влучивши у готель. Шестеро людей отримали поранення, одна загинула. Серед постраждалих журналісти з України, США, Британії та Польщі
Про це повідомив голова Донецької ОДА Вадим Філашкін.
За інформацією начальника Краматорської міської військової адміністрації Олександра Гончаренко, рятувальники дістали з-під завалів тіло загиблого.
Станом на 14:33 відомо про 6 поранених, один у важкому стані. Пошуково-рятувальна операція триває, поінформував начальник Краматорської МВА.
“Серед ночі росіяни ударили по Краматорську. Черговою мішенню в місті став готель — наразі відомо про двох поранених, ще одна людина перебуває під завалами. Усі троє постраждалих — журналісти, громадяни України, США та Великої Британії”, – написав він.
Окрім готелю “Сапфір”, пошкоджено також багатоповерхівку поблизу.
На місці працюють органи влади, поліція і рятувальники. Триває розбір завалів і рятувальна операція.
За даними Донецької облпрокуратури, 24 серпня о 22:35 війська рф вдарили, ймовірно, ракетою “Іскандер-М” по Краматорську.
Під прицілом окупантів опинився житловий квартал, де на території зруйнованого місцевого готелю дістали тілесні ушкодження двоє журналістів іноземного медіа 38 та 40 років. У них діагностовано мінно-вибухову травму, забій головного мозку, перелом ноги, контузію і різані рани тіла, розповіли у прокуратурі. Постраждалим надано невідкладну медичну допомогу. Ще один їх колега, ймовірно, перебуває під завалами, уточнили правоохоронці.
В епіцентрі ворожої атаки опинилися будівля готелю та житлові будинки. Пошукові роботи тривають. На місці працюють рятувальники й правоохоронці.
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).
Згодом стало відомо про ще одну постраждалу журналістку та волонтерку Моніку Андрушевську, яка є громадянкою Польщі. Про це вона написала у фейсбуці вранці 25 серпня.
Андрушевська зазначила, що це її перша особиста кров пролита за Україну – якраз у День Незалежності.
“Через 10 років війни. “Іскандер” упав поруч. Трохи пошкодило моє татуювання на правій руці, де в мене намальовані волошки, переплетені з колоссям пшениці, невипадково в кольорах українського прапора. Щойно мені у Варшаві вручили нагороду Stand with Ukraine Awards. Символічно? У будь-якому випадку це фото людини, яка просто їхала ввечері через Краматорськ, а друге – ілюструє інтер’єр її автомобіля”, – наголосила вона.