русский корабльнахуй
 
Останні новини  25 серпня 2024 17:05 

Скільки в Чернівцях та де розміщені архітектурні пам'ятки

підтримай автора: оригінал
8
-
0
Чернівці відомі своєю багатою історичною спадщиною, де безліч пам'яток архітектури та культури розкидані по всьому місту.
Однак, нещодавно виявилося, що в офіційному реєстрі пам'яток є певні неточності. Наприклад, у списках досі значиться "критий ринок" на площі Філармонії, хоча цього об'єкта вже давно не існує.
Управління охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради звернуло увагу на такі розбіжності та опублікувало оновлені списки пам'яток. Це включає актуальні адреси реєстрів пам'яток місцевого значення та реєстр пам'яток національного значення.
Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber
Оновлення реєстру є важливим для збереження культурної спадщини міста, адже точна інформація допомагає планувати та проводити реставраційні роботи.
Водночас управління закликає чернівчан та експертів у сфері культурної спадщини звертати увагу на подібні неточності та повідомляти про них, щоб підтримувати актуальність даних.
Такі кроки є важливими для збереження унікальної архітектурної спадщини Чернівців і правильного управління цими об'єктами в майбутньому.
Ось тут можете ознайомитися з переліками пам’яток:
На сайті 0372.ua є рубрика - Історія Чернівців та Буковини. У цьому розділі зібрані публікації, присвячені різним історичним фактам, сторінкам з минулого та відомим постатям. Запрошуємо кожного зануритись в історію міста Чернівці.