русский корабльнахуй
 
Новини світу  25 серпня 2024 13:00 

Павла Дурова затримали у Франції, – TF1

підтримай автора: оригінал
9
1k
0
Французькі спецслужби затримали Павла Дурова, засновника та генерального директора месенджера Telegram, у суботу ввечері в аеропорту Ле-Бурже. Дуров прибув з Азербайджану і був заарештований відразу після виходу з приватного літака.
Про це повідомляє телеканал TF1.
За інформацією телеканалу TF1, Дуров був зареєстрований у французькій картотеці розшукуваних осіб (FPR), і ордер на його арешт був дійсний лише на території Франції.
Дуров був заарештований близько 20:00 в суботу ввечері, коли зійшов зі свого приватного літака на злітно-посадкову смугу в аеропорту Ле-Бурже. Арешт був проведений жандармами GTA.
"Сьогодні ввечері він припустився помилки. Ми не знаємо, чому", – повідомило TF1-LCI джерело, близьке до слідства.
Слідчі з Національного офісу по боротьбі з шахрайством при митному департаменті (ONAF) повідомили Дурову про підозру і взяли його під варту. Йому можуть висунути обвинувачення за цілу низку серйозних злочинів, включаючи тероризм, наркотики, шахрайство, відмивання грошей та поширення дитячої порнографії.
"Павло Дуров точно опиниться в СІЗО. На своїй платформі він дозволив вчинити незліченну кількість правопорушень і злочинів, щодо яких він не зробив нічого, щоб стримати її", – заявило джерело, близьке до справи.
Після пред'явлення обвинувачення Дуров, ймовірно, буде утримуватися під вартою, оскільки він має значні фінансові ресурси для втечі, а його гарантії захисту навряд чи переконають суддів.
Редактор: Алісія Давид
25-08-2024, 13:00