русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  24 серпня 2024 12:46 

Волонтери з Буковини Сергій та Яна Статні про ціну свободи: "Ми повинні зберегти нашу державу такою, якою хочемо її бачити"

підтримай автора: оригінал
9
790
0
Сергій та Яна Статні – батько й дочка, які від початку війни підтримують військових і цивільних на передовій. Їхня діяльність зосереджена на найбільш критичних напрямках. Днями Сергій і Яна Статні з командою вкотре відбули на фронт.
Волонтери з Буковини поділилися з "МБ", що для них означає незалежність.
Для волонтерів з Буковини, Яни та Сергія Статних, День Незалежності України є не лише важливим святом, але й символом боротьби та самовідданості. Цього року 24 серпня вони проведуть на Покровському напрямку, виконуючи свою місію на передовій.
Сергій Статний розповідає:
"Коли ми мали нормальні геополітичні відносини з сусідом, 24 серпня проходило непомітно, і ми не повністю розуміли його значення. Але тепер, коли держава опинилася під загрозою, починаєш усвідомлювати, що втрата Незалежності означала б трагедію для нас усіх. Ми повинні зберегти нашу державу такою, якою хочемо її бачити. День Незалежності – це одне з ключових і найважливіших свят для українців. Це як День народження нашої країни".
"Незалежність – це можливість жити у вільній країні, де ми можемо ходити в церкву і слухати службу рідною мовою, навчатися українською, бачити, як на вулицях міст граються діти, а пенсіонери відчувають себе спокійно. Це можливість подорожувати своєю країною без обмежень, які робить ворог. Незалежність дається великою кров'ю, і ми повинні цінувати її та боротися до кінця за неї", – додає Яна Статна.
Раніше ми дізналися, що означає незалежність для буковинців та гостей краю.
Редактор: Алісія Давид
24-08-2024, 12:46