русский корабльнахуй
 
Новини  23 серпня 2024 21:00 

США ввели санкції проти 400 компаній та людей, пов’язаних з російською енергетикою та металургією

підтримай автора: оригінал
7
-
-
Міністерство фінансів США запровадило санкції проти 400 юридичних та фізичних осіб як у самій росії, так і за її межами, чиї продукти та послуги дозволяють москві продовжувати війну та уникати економічних обмежень.
Про це повідомляється на сайті Мінфіну США.
Зазначається, що нові санкції ще більше обмежують майбутні доходи росії від металів і видобутку корисних копалин. Мінфін США також націлився на підприємства, залучені до виробництва та експорту енергетики, а також ІТ-компаній, що працюють на фінансовий сектор росії.
Зокрема, під санкції потрапили такі російські металургійні та гірничодобувні компанії, як:
  • «Євраз Нижнетагільський металургійний комбінат» — одне з найбільших металургійних підприємств росії;
  • «Об’єднаний західносибірський металургійний комбінат», що є найбільшим виробником сталі в Сибіру;
  • «Євраз Ванаді Тула», що виробляє п’ятиокис ванадію (V2O5), який містить спеціальні добавки для виробництва високоміцної сталі.
  • Також обмеження стосуються компаній та конструкторських бюро, що залучені до технологічного сектору, як-от:
  • «Корпорація Галактика», що розробляє цифрові продукти для російських оборонних гігантів «ростеху» і «Уралвагонзаводу»;
  • «Елпром», що постачає мікросхеми та інші електронні компоненти, зокрема російському виробнику безпілотників;
  • «Русь» — це конструкторське бюро розробило безпілотний гелікоптер, який планують використовувати російські військові;
  • «Сфера» — розробляє програмне забезпечення та системи відеоспостереження з розпізнаванням облич.
  • Під обмеження також потрапили компанії з ОАЕ, Гонконгу, Туреччини, Казахстану, Киргизстану та Китаю, які в обхід санкцій постачали до росії мікрочипи.
    Крім того, у Мінфіні США виявили, що громадянин Італії Джуліо Сфоглієтті був залучений до мережі закупівель через турецького посередника обладнання та боєприпасів для російської армії на суму понад 150 мільйонів доларів.
    А громадянин Швейцарії Даніель Вісс, за даними Мінфіну США, Антон, був основним джерелом грошових потоків росії у Швейцарії та Ліхтенштейні та використовував свій ліхтенштейнський постачальник трастових і корпоративних послуг Audax, щоб приховати російську бенефіціарну власність та інвестиції в іноземні підприємства.
    Водночас громадянин Швейцарії та росії алєксандр орлофф протягом багатьох років співпрацює з російською урядовою мережею таємних закупівель, щоб постачати російським військовим високовартісне іноземне напівпровідникове обладнання та технології, з’ясували американські посадовці.