русский корабльнахуй
 
Новини світу  25 серпня 2024 14:00 

Китай виступив проти санкцій США щодо компаній, які допомагають Росії у війні в Україні

підтримай автора: оригінал
11
893
0
Китай висловив незгоду з останніми санкціями, введеними США проти китайських компаній через їхній ймовірний зв'язок із війною Росії в Україні. Пекін заявив, що вживе необхідних заходів для захисту прав та інтересів китайського бізнесу.
Про це пише Financial Post.
У п'ятницю США оголосили про введення масштабних санкцій проти сотень компаній у Росії, Європі, Азії та на Близькому Сході. Ці компанії звинувачують у підтримці військових дій Росії та допомозі в обході санкцій. Американський Держдепартамент висловив стурбованість через "масштаби експорту товарів подвійного призначення" з Китаю до Росії.
Міністерство комерції Китаю різко засудило занесення кількох китайських компаній до списку експортного контролю США. Відомство назвало дії Вашингтона "типовими односторонніми санкціями", які можуть порушити глобальні торговельні порядки і вплинути на стабільність промислових і логістичних ланцюжків.
Китай закликав США негайно припинити "неправильну практику" і наголосив на готовності вжити заходів для захисту законних прав своїх компаній.
Санкції США стали черговим кроком у серії обмежень, накладених на російські компанії та їхніх партнерів після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року. Попри санкції, Росія продовжує підтримувати економіку завдяки продажу нафти і газу.
Китай, який намагається зберігати нейтральну позицію в конфлікті в Україні, посилив закупівлі російської нафти після введення західних санкцій проти Москви, що ще більше зміцнило його вплив на Росію.
Редактор: Алісія Давид
25-08-2024, 14:00