русский корабльнахуй
 
Чернівці  23 серпня 2024 14:40 

Чи готова Буковина до можливого навчання без світла, та як це відбуватиметься

підтримай автора: оригінал
4
820
0
Ілюстративне фото
Як навчатимуться школярі у Чернівецькій області за можливих умов знеструмлення, розповіла директорка Департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА Оксана Сакрієр.
Попри те, що станом на 23 серпня на Буковині немає знеструмлень, ситуація в енергосистемі країни залишається нестабільною. Як за таких умов навчатимуться діти у школах у інтерв'ю МА АСС розповіла Оксана Сакрієр.
За словами посадовиці, у школах області намагатимуться максимально використовувати світловий день – це зекономить опалення та електроенергію.
Проте за умов блекауту, дистанційна освіта не можлива.Тому завдання влади - максимально вийти в офлайн цього навчального року.
Чернівецька область справляється з цим достатньо непогано, зауважила Оксана Сакрієр:
«Для закладів, яким потрібно перемикання електроенергії для роботи котлів, закуповують генератори. Нам допомагатиме і гнучкість до підходу з канікулами, і максимальне використання світлового дня, і навчання у червні. Буде важче з організацією харчування. Для цього ми рекомендуємо забезпечили генераторами заклади освіти, щоб можна було запустити кухню. Це також додаткове навантаження на місцеві бюджети, адже генератори потрібно забезпечувати паливом.
Спектр проблем дійсно великий. Обласна влада спільно з органами місцевого самоврядування робить все, щоб якісно організувати освітній процес».