русский корабльнахуй
 
Чернівці  05 липня 2024 13:29 

Навчання у школах з 19 серпня: чи можливий такий варіант у Чернівцях

підтримай автора: оригінал
17
2k
0
Ілюстративне фото
Батьки школярів у Чернівцях почали отримувати повідомлення у шкільних чатах щодо можливого початку навчання з 19 серпня.
При цьому йдеться про навчальний рік без осінніх та весняних канікул, з довготривалими зимовими канікулами. Пояснюють це складною та нестабільною ситуацією в енергосистемі України та рекомендаціями Міністерства освіти.
На скільки можливий такий сценарій навчального року у Чернівцях - дізнавались журналісти Медіа агентства АСС.
Як зазначила у коментарі МА АСС директорка Департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА Оксана Сакрієр, структура навчального року визначається Постановою Кабінету Міністрів України, це прописано в Законі про загальну середню освіту, у прикінцевих положеннях.
Постанови КМУ про перенесення початку навчального року станом на 5 липня немає, розповіла посадовиця.
«Ймовірно територіальна громада Чернівців вивчає можливість і варіанти навчання, якщо прийде змінена Постанова, вивчають чи потенційно можуть з серпня розпочати навчання. Це ще вивчення питання», - пояснює ситуацію Оксана Сакрієр.
Водночас посадовиця зазначила, що освіта Буковини готова до нових змін та викликів, проте питання складне, потрібно вивчити всі аспекти та нюанси:
«Якщо будуть зміни до Постанови, де нам дадуть розпочати навчальний рік з серпня, то ми будемо це робити з серпня.
Ми проговорили це на різних рівнях, мали розмови з начальниками органів управління освіти і можу сказати, що все одно ділиться бачення. До прикладу, батьки не знали, що є така ймовірність і запланували на серпень літній відпочинок дітей у таборах, у селах, за кордоном. Тому питання комплексне, складне - поки немає зміни структури, ми не можемо говорити про серпень, питання вивчається, щоб бачити загальну картину і бути готовими».