русский корабльнахуй
 
Новини України  22 серпня 2024 21:23 

Мобілізація по-новому: як тепер ТЦК шукатимуть чоловіків

підтримай автора: оригінал
8
144.5k
2
В Україні запроваджують новий проєкт, спрямований на пошук даних про військовозобов’язаних, які можуть бути мобілізовані.
Про це пише ТСН.
Як днями повідомила на своїй сторінці у Facebook заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко, уряд ухвалив постанову про експериментальний проєкт. За її словами, він дозволить автоматичноп еревіряти та актуалізовувати дані про призовників, військовозобов’язаних і резервістів.
Як може працювати це нововведення та що саме зміниться для військовозобов’язаних – розповів адвокат Андрій Межирицький.
"Це матиме такий вигляд: паспорти громадян України, як відомо, видає Держміграційна служба. Відповідно коли у людини щось змінюється, наприклад, потрапляє за ґрати, втрачає громадянство або помирає, найдостовірніша інформація про це є у Державної міграційної служби. Найімовірніше, запроваджений механізм, який дозволить двом реєстрам обмінятися інформацією та уникнути в реєстрі "Оберіг" наявності "мертвих душ", – каже Андрій Межирицький.
До цього він додає, що реєстри певним чином будуть поєднані для того, щоб працівники ТЦК змогли виявити осіб, яких, наприклад, немає в реєстрі "Оберіг".
"Я так розумію, що буде проведена синхронізація реєстрів. Тобто є два реєстри. Реєстр міграційної служби, куди внесені всі громадяни України за певними ознаками: прізвище, ім'я, по батькові, дата народження, серія та номер паспорта, можливо, ідентифікаційний код. І є реєстр "Оберіг". Там теж містяться дані на громадян. Ось ці два реєстри будут "накладені" IT-фахівцями один на другий", – каже Межирицький.
Далі, за його словами, після аналізу програма, комп’ютер видасть розбіжності про те, що в одному реєстрі інформація є, а в цьому – немає.
"А перелік розбіжностей буде відпрацьований посадовими особами. Остаточне рішення щодо особи теж буде ухвалюватися посадовцями", – каже адвокат.
За словами Межирицього, особи, щодо яких будуть дані в одному реєстрі, а не буде в іншому – вони можуть потрапити до "червоного" списку.
"Працівник ТЦК буде розбиратися, що це за особи, яка інформація є, чи є він на обліку. Буде ухвалюватися рішення про надсилання повістки для явки та уточнення облікових даних. Є випадки, коли в реєстрі "Оберіг" людина значиться, а в реєстрі міграційної служби зазначено, що ця людина вже померла. Відповідальний працівник перевірить це, можливо, надішле запит до реєстру актів цивільного стану", – розповідає Межирицький.
Редактор: Ангеліна Петльована
22-08-2024, 21:23