русский корабльнахуй
 
Новини України  31 травня 2024 23:50 

Мобілізація в Україні збільшилася після поновлення закону, - Зеленський

підтримай автора: оригінал
21
1k
0
Президент Володимир Зеленський відзначив, що в Україні мобілізація посилилася після схвалення і вступу у дію нового закону про мобілізацію.
Про це глава держави сказав під час спільної пресконференції учасників третього саміту Україна – Північна Європа. Зокрема, у президента запитали, як багато військовозобов'язаних в Україні буде мобілізовано після набуття чинності нового закону про мобілізацію.
"Щодо мобілізації, я би просто хотів, аби усі зрозуміли деталі технічно. Мобілізація у нас не закінчувалася. У час війни мобілізація обов'язкова", - сказав президент.
Як зазначив Зеленський, проголосований Верховною Ради закон дозволяє деякі зміни до старого закону про мобілізацію і про військовий стан тощо.
"Сьогодні реєстрація повинна бути обов'язковою для чоловіків, які є мобілізаційного віку. Це цифровізація процесу, щоб не було дуже багато різних реєстрів (мається на увазі реєстрація у додатку "Резерв+" - УНІАН)", - додав Зеленський.
За його словами, раніше ніхто не готувався до такої повномаштабної війни і сьогодні технологічно є можливість зареєструватись кожній людині.
"Це не значить, що ця людина обов'язково йде на фронт. Це обов'язок кожного з нас, хто має мобілізаційний вік, бути зареєстрованим", - сказав Зеленський.
За його словами, вже на сьогодні більше мільйона людей зареєструвалося.
"Це не значить, що ці люди будуть мобілізовані. Ще раз підкреслюю. Мобілізація як йшла, так і йде. Правда, скажу вам, відкрито, після цього закон, вона збільшилась", - наголосив Зеленський.
Редактор: Аліна Книжник
31-05-2024, 23:50