русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  22 серпня 2024 12:40 

Щодня м’ясо або риба на парі: в кардіоцентрі Чернівців готують дієтичні страви

підтримай автора: оригінал
5
688
0
У Чернівецькому обласному кардіологічному центрі готують для пацієнтів стаціонару спеціальні дієтичні страви, котрі сприяють одужанню.
Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.
"Дієтолог слідкує, щоб меню відповідало вимогам храчування кардіохворих. Тобто з обмеженим додаванням солі, без жирного, смаженого тощо, – пояснює головна медична сестра кардіоцентру Валентина Шова. – Хоча щодня у раціоні пацієнтів є м’ясо або риба, вони пісні і готуються на парі, варяться чи запікаються. Хворим пропонують молочні та інші каші, зокрема гречану, різноманітні страви зі свіжих і приготованих овочів та фруктів тощо".
У закладі проходять лікування та реабілітацію військовослужбовці почасти з дуже далеких від Буковини регіонів, тож їхнє меню є більш посиленим, щоб захисники могли швидше відновити своє здоров’я.
Для безперебійного забезпечення якісними свіжими продуктами, заклад налагодив співпрацю з низкою перевірених постачальників, а для більш ефективної роботи харчоблоку за власні кошти придбав додаткове сучасне кухонне обладнання.
Також досвідчені кухарі кардіоцентру декілька разів на тиждень тішать хворих смачною й апетитною випічкою.
Редактор: Анна Семьонова
22-08-2024, 12:40